Trakai, Litvanya

Vilnius'a sadece yarim saat uzaklikta hem dogayla icice olabileceginiz hem tarihi yerleri ziyaret edebileceginiz hem de 600 senedir burayi vatan belleyen Turkleri gorebileceginiz bir yer var desem gider misiniz?
 Tamam o zaman, Trakai'ye gidiyoruz.


Vilnius tren istasyonundan Trakai'ye gunde 6 sefer var. Yolculuk 35 dakika suruyor. Tren gol kenarinda sizi birakiyor.  Balik avlayanlarin. yuzenlerin, cimlerde yatanlarin arasindan sehrin iki gorulesi yerinden biri olan Trakai kalesine geliyoruz.

Golun ortasindaki bir adanin uzerine yapilan bu kale sanki masallardan firlamis gibi. Adanin ve kalenin etrafinda dilerseniz tekne. yelkenli, kayik ya da helikiopter turlarindan birine katilabilirsiniz.  Dolastiniz, yoruldunuz. Gole girmeye ne dersiniz? Agaclarin altindaki golgelik alanlar 2-3 yasindaki cocuklari dahil ailecek gole girenlerce parsellenmis.

Adayi kiyiya baglayan tahta kopruden gecip sola donerseniz kiyiya dizilmis sirin lokantlarla karsilasirsiniz. Lokantalardan biri Turk yemekleri yapiyor, menu Turkce ama Turkce konusanlar da Litvanyali. Nasil oluyor? 600 sene once buraya gocen Karay ( Karatay veya Karaim'de deniyor) 'larin hikayesi bir sonraki yazida.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...