Weh adasi: gunlugu 9 dolara cennette tatil ( Aceh, Endonezya)


Weh adasi Endonezya'nin Sumatra adasinin en kuzeyinde yer alan cennetten bir kose. Weh'e ulasmak icin Cakarta'dan iki saatlik bir ucus sonrasi Banda Aceh'e ulastim. Banda Aceh'ten Weh adasina gemiyle iki saatte geciliyor. Geminin yanastigi liman Weh'in en buyuk sehri Sabang. Sehir dedigime bakmayin koy irisi bir sey. Sabang iskelesinde bekleyen dolmuslardan birine atladiniz mi 45 dakika sonra cennettesiniz. Iboih koyu tas catlasa 50 hanelik sessiz bir koy, tam anlamiyla yolun sonu, yol koy meydaninda sona eriyor.

Daha ileriye gitmek icin motorlu araclarin giremedigi bir patikadan yurumeniz gerekiyor. Patika denizi ve mercan kayaliklarini takip ederek 20 dakika kadar devam ediyor. Patikayla deniz arasinda kucuk kulubecikler bu kadar yolu tepenleri bekliyor. Kulebenizin balkonundan denize dogrudan girebileceginiz bu kulubelerin geceligi 3-4 dolar. Tuvaletler disarida, odada sadece bir yatak ve sineklik var. Manzara harika, deniz akvaryum. Binbir cesit baliklar arasinda dalmak icin tek yapmaniz gereken kaldiginiz yerden snorkel kiralamaniz. Patikanin kenarindaki yerlerde kumsal yok, koyun icinde kucuk bir bolgede var.

Patikaya motorsiklet dahi giremedigi icin doga disinda hicbir ses yok. Sadece arada ziyarete gelen maymunlar, ucan kertenkeleler, denizde binlerce balik.
Gunler ye, ic, oku, yat ve yeniden tekrarla seklinde geciyor. Oda, yiyeek, icecek ve snorkel kirasi gunluk toplam 9 dolar tutuyor. Asya'da tatil yapmayi planlayanlara duyurulur.

Weh adasinin Iboih koy meydani turistlerin ihtiyaclarini karsilamaya yonelik -acilis zamanlari tamamen keyif- 5 lokanta var. Dalmak isteyenler icin hemen yakindaki Rubaih adasi Endonezya'nin en iyi dalis noktalarindan biri olarak kabul ediliyor. Eskiden hacca gidilirken Rubaih adasi hacilarin karantina edildigi yermis, simdilerde adaya ozgu "genis agizli" kopekbaligini gormek isteyenlerin daldigi bir mekan.

Dalis merkezinin onunde bilgisayari betona gomerek tatilde hak ettigi yeri ona vermisler.

Adaya uc gunlugune gelip haftalarca kalanlari gorunce cennette tatilin aliskanlik yapici oldugunu anliyorum. Fazla kalirsam alisabilirim, en iyisi yola dusmek yine. Tsunaminin en cok etkiledigi sehir Banda Aceh'te gorusmek uzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...