Trans Sumatra Otoyolu ( Kuzey - Bati Endonezya )


Kuzey Sumatra'dan Bati Sumatra'ya gecmenin tek yolu Trans Sumatra otoyolu. Ne iyi iste otoyol derseniz yandiniz. Sumatra adasi Endonezya'nin ihrac urunlerinin ucte birini uretiyor ama hukumetten aldigi hizmet cok az. Adada altyapi cogu yerde yok. Kotu: cunku yolculuk cok uzuyor, 70 kilometreyi 4 saatte katetmek ve buna sevinmek ne kadar iyi? Iyi: cunku turist bu yuzden gelmiyor, benim gibiler rahat rahat dolasiyor.

Toba golunden Bukittingi'ye sadece gece otobusleri gidiyor, cunku gunduz yol kalabalik oldugu icin yolculuk 5 saat daha uzuyor. Gece yolculugunun 13 saat surmesi gerekiyor. Yola ciktiktan sonra Trans Sumatra otoyolunun aslinda bakimsiz bir koy yolu oldugunu anlamam cok kisa suruyor, asfalt bazen kilometrelerce yok. Hele bir yerde toprak kaymis, yol kapali. Sofor nereden bulduysa gecenin birinde yol kenarinda duran is makinasinin anahtarini buldu ve diger yolda kalanlarla birlikte otobusumuzu yoldan cekti.

Sumatra icinde yolculuk edecekler, bu yolu kullanacaklarsa 3-5 saat daha ekleyip fazla bir sey yemeden yola ciksinlar, coooooook viraj var, Iyi eglenceler :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...