Endonezya'nin unlu batik kumasi



Batik kumaslar cok eskilerden beri Endonezya'da uretiliyor. Bu isin iki merkezi var: Java'daki Surakarta ve Yogyakarta sehirler.

Surakarta'daki Pasar Klewer batik giysilerde ulke icinde isim yapmis bir yer. Cogu kadin olan saticilar bu buyuk binada alici bekliyor. Dukkanlarin kucuk olmasina bakmayin, dunyanin her yerine toptan satislari da var.



KONUYLA ILGILI KITABA ULASMAK ICIN RESIME TIKLAYINIZ: Dekoratif Boyama Teknikleri Ahşap,Porselen,Kumaş,Tiffan,İpek,Batik Yazar: Art Boya Ltd




Yukarida fotografi gorulen Yogyakarta'daki Malioboro caddesi uzerindeki saticilar ise batik resim ve baskilarda uzmanlasmislar. Ise buradan baslayip daha sonra resimde isim yapan ressamlardan tutunda en caylak batikcilerin yaptigi eserlere kadar burada hersey var. Yogyakarta'ya daha cok turist geldigi icin esnaf pazarliga iyice alismis, uc dort yere sormadan hicbirsey satin almayin. Ayni mali 20 kati az fiyatla yan sokakta bulursaniz da sasirmayin, Yogyakarta batik saticilari hem sanatta hem yuksek fiyat cekmede unluler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...