Yeni Zelanda'ya Nasil Gidilir ve Nasil Gezilir?

Yeni Zelanda'nin hepsini gezmek Istanbul'da pazar gunu karsiya gecmekten daha kolay ve zahmetsiz yeter ki planlamanizi bastan iyi yapin. Nasil mi yapacaksiniz?

Yeni Zelanda Vizesi Nasil Alinir?

Vize almak icin detayli bilgi burada

http://www.simdigezelim.com/2008/07/yeni-zelanda-vizesi-nasil-alinir.html


Bilet


Daha once yazdigim sirketleri bir bakiverin. Turkiyede http://www.ekobilet.com/, yabanci olarak http://www.kayak.com/ , http://www.edreams.com/ , http://www.expedia.com/ ucuza bilet temin etmenize yarayacak siteler.


Nereden baslamali?


Yeni Zelanda'da sirtcantasi turizmi ( backpacking) altyapisi cok iyi. Ucuz konaklama ve gezme imkani sunan bir cok sirket var ve kaliteleri son derece iyi. Firmalarin cogunun merkezi ya Auckland'da ya da Christchurch'de. Genelde Wellington'da subeleri var, ama her zaman degil. En iyisi gezmeye Auckland'da baslamak. Auckland Queen caddesi yakinindaki YHA International hostelinde indirimli bilet satan sirtcantasina yonelik turizm burosu var. Yer detayi icin http://www.yha.co.nz/ . YHA uyesi oldugunuzda ( $40 Yeni Zelanda Dolari), ulkedeki YHA hostellerinde indirim aldiginiz gibi diger bircok tur sirketi de size indirim yapiyor. YHA'nin acilimi Youth Hostelling Association ( Genclik Hostel Birligi), isim sizi kandirmasin her yastan yolcu kaliyor.


Hangi otobus sirketi?


Ulkede “ Yolcu Agi” denen buyuk dort sirket bizdeki mavi paso benzeri bir hizmet veriyorlar: aldiginiz paso ile belli kurallar cercevesinde Yeni Zelanda icinde bir yila kadar ek ucret odemeden gezebilirsiniz. Genis bir tasima agi olan sirketler http://www.magicbus.co.nz/ , http://www.straytravel.com/ ve http://www.kiwiexperience.com/ . Irili ufakli bir cok firma daha var, secim size kalmis.


Yoksa araba mi kiralamali?


Neden olmasin? Kucuk bir arabanin kirasi gunluk $15 ten basliyor http://www.jucy.co.nz/ . Benzin parasi eklendiginde ancak otobus parasi kadar ediyor. Biraz daha fazla verip 30-40 Yeni Zelanda dolarina iki uc kisilik karavan kiralamak mumkun. Trafik Ingiltere'de oldugu gibi bie gore ters yonde ona gore.

Sonra?

Bu otobus firmalarindan birini sectikten sonra ilk duraktan otobuse biniyorsunuz, size hemen gece nerede kalmak istediginizi soruyorlar. Istediginiz sehirde istediginiz hostelde sizin icin ek ucret almadan yer ayarliyorlar ve sizi kapiya birakiyorlar. Tekrar yola cikmak istediginizde firmayi ariyorsunuz ya da internetten irtibata geciyorsunuz, onlar sizi ne zaman alabileceklerini soyluyorlar. Genelde 24 saat icinde yine hostelin kapisindan sizi aliyorlar.

Aktiviteler?

Yeni Zelanda'da hiperaktifler icin yapilacak cok sey var. Otobus firmasi sizin icin bunlari -ek ucret almadan- ayarliyor.

Kolay degil mi?

Iyi yolculuklar.



2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Yeni Zelanda ile ilgili butun sorularinizi : www.kiwiturk.com 'da sorabilirsiniz..

    Saygilar.

    YanıtlaSil

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...