Sehr-i Kafein: Seattle

Salon sessiz, etrafta temizlik yapan uc-dort gorevli disinda kimse yok. Dun aksam sehri bana biraz anlatan otel gorevlisine soruyorum:
"Yakinlarda iyi kahve yapan bir yer var mi?"
" Diva Expresso'ya git".
Islerini sessizce yapan gorevli bir anda atliyor:
" Hayir o iyi degil, Central Grind House yada Cafe Allegro cok iyi. Yakinda iyi olan Tully's var".
Digeri karisiyor:
" Sen onlari dinleme, Good Coffee Company'nin kahve kavurma teknigi cok daga iyi, tam tadini ancak orada alirsin"
"Sen esas diger ikisini bosver, onlar Starbucks'a bile giderler"
" Hadi oradan,....."

Sordugum konu kahve olunca bu kadar tutkulu bir tartisma cikabilecek pek fazla sehir yoktur herhalde. Starbucks'in ilk dukkaninin acildigi ve su anda merkezinin oldugu Seattle'dayim. Uretim ekomisinin ana girdilerinden biri benzinse, beyinle is gorulen endustrilerin gereklerinden biride herhalde kafein olsa gerek. Seattle, yeni teknoloji ureten/kullanan firmalardan nasibini fazlasiyla almis. Boeing, Microsoft ve Amazon'un merkezleri burada. Bunlarin yaninda bircok irili ufakli tekjnoloji firmasi daha Seattle'i ev secmis. Yani Starbucks iyi yere dukkan acmis.

Muzik deyince de Seattle boyuyla bagdasmayacak kadar cok yildiz cikarmis: Jimmy Hendrix, Nirvana, Pearl Jam, Alice in Chains... bunlardan bazilari. Sehrin muzik hayatindan bir kesit gormek isteyenler gece Union Square civarindaki yerlere gidebilirler. Yalniz dikkatli olmakta fayda var, evsizler de ayni bolgeyi kendilerine mekan bellemisler, bazilari fazla yapiskan olabiliyor.

Seattle'in yeri bayagi kuzeyde olmasina ragmen kar almiyor. Seattle'da yasayan arkadaslarima sordugumda Puget "sound"'tan (aradim bu cografi yapinin Turkce karsiligini bulamadim) dolayi yorede mikroiklim olustugunu ve bunun kar yagisini engelledigini anlattilar. Kar yagisi yok ama kisin ruzgar insanin icine isliyor.

Sehrin en eski pazari olan Pike Place Public Market civari gece gunduz cok canli, degisik bir seyler yemek yada hediyelik esya almak isteyenler icin ideal bir mekan. Bu pazar, balik saticilarinin balik satarken yaptiklari gosterilerle de unlenmis durumda: pazarda dolasirken burnunuzun onunden baliklar ucarak gecerse bilin ki Pike Place'de balik aliyorsunuz. Sehir devamli yagmur aldigi icin " devamli yesil (evergreen)" unvanini hakli olarak almis. Ciddi anlamda kafein depolayip biraz sakin zaman gecirmek isteyenler icin Seattle iyi bir sehir. Ikisini de yaptim, simdi sirada San Francisco var, orada gorusmek uzere....

==========================

Gunun sarkisi: Foxy Lady ( Jimmy Hendrix), bir de Smells like teen spirit (Nirvana).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...