Yoldan portreler: 25 yillik ispanyolca ogretmeni, Jose



Jose, Antigua'da 25 seneden beri ogretmenlik yapan bir Guatemalali. Diigerlerine sordugum uc soruyu Jose'ye de sordum.


Jose, sence hayatta en onemli uc sey nedir?


Saglik, sevgi ve para. Sagligin olacak ki hayattan zevk alasin. Sevgi olmayan hayat hicbirsey degildir, yasamaya degmez. Para olmadan kafan devamli mesgul olur, hayattan zevk alamazsin.


Jose, hayatta ogrendigin en onemli sey nedir?


Hayatta bir amacin olmali ve onu yerine getirmek icin calismalisin. Amacsiz bir hayat yasanmaya degmez. Kendini bosta hissedersin ve dusersin. Ben gencligimde bu civarda cok tutulan bir muzisyendim ama eglenmek disinda hicbir amacim yoktu. Icmeye basladim. Iki uc sene icinde en iyi arkadasim icki haline geldi. Sonra bir gun kiliseye gittim. Rahiple uzun uzun konustuk. O zamandan beri hic aksatmadan giderim. Kilise bana kaybettigim yolu yeniden verdi. Bunu yaparken bana hayatta bir amac kazandirdi. Simdi amacim insanlarin benim gibi yonsuz kalip kendilerini tuketmelerini engellemek. Tabi bunu yaparken de insanlarla iyi bir iletisim kurman sart. Hayatta amacin olmasina ek olarak bir de iyi iiletisim kurmanin onemini ogrendim, bu ikisi cok onemli.



Bir sonraki yoldan portrelerde Honduras'ta karsilastigim 67 yasinda ilginc bir Amerikali, Brian var. Brian iki kez kaza gecirerek olume cok yaklasmis. Ucuncu keresinde olum bu kez cok sessiz yaklasmis ve halen Brian'in ensesinde. Brian'in anlatacaklari var. Gorusmek uzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google, Blogger yada OpenID hesabınızla girerek yorum bırakabilirsiniz. Spam yorumları siliyorum, gireceğiniz dış linkler takip edilemez. Teşekkürler

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...